Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scholfilet met basilicum
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ovenschaal
inhoud ca. 2 liter
citroentrekker
Ingrediënten
▢
1
rode paprika
▢
500
g
prei
▢
1
eetlepel
olie
▢
½
dl
droge witte wijn
▢
2
theelepels
maïzena
▢
3
theelepels
viskruiden
AH,
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g,
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml,
▢
3
schaaltjes
scholfilet
á ca. 175 g, AH,
▢
zout
▢
1
rode Spaanse peper
▢
1
citroen
▢
1
zakje
aardappelgolfjes
450 g, CélaVita,
▢
3
eetlepels
geraspte oude kaas
zakje á 150 g, AH,
▢
½
eetlepel
olie
om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Prei schoonmaken, in ringetjes snijden, wassen en in vergiet laten uitlekken.
In (braad)pan olie verhitten.
Paprika en prei al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
Intussen schaal invetten.
In kom wijn, maïzena en viskruiden door elkaar roeren.
Boven andere kom 3/4 deel van basilicumblaadjes fijnknippen.
Crème fraîche door basilicum roeren.
Paprika-preimengsel over bodem van schaal verdelen.
Wijnmengsel erover verdelen.
Scholfilets erop leggen en bestrooien met zout.
Crème fraîche-basilicummengsel over scholfilets uitstrijken.
Peper wassen, halveren, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en helften in kleine stukjes snijden.
Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen.
Met citroentrekker (of met scherp mesje) smalle reepjes schil van citroen trekken (rest van citroen wordt niet gebruikt).
Stukjes peper en citroenreepjes over scholfilets verdelen.
Scholfilets afdekken met aardappelgolfjes.
Kaas erover strooien.
Tot gebruik schotel afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In midden van oven schotel onafgedekt in ca. 30 minuten bruin en gaar laten worden.
Rest van basilicumblaadjes erboven fijnknippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten