Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scholfilet met druivensaus
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Magnetronschaal
doorsnede ca. 24 cm
magnetron folie,
Ingrediënten
▢
2
schaaltjes
scholfilet
á ca. 200 g, AH,
▢
3
eetlepels
droge witte wijn
▢
½
blikje
druiven zonder pitjes
netto 312 g, Royal Mail,
▢
½
theelepel
kruidenbouillonpoeder
Maggi,
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml, AH,
▢
zout
▢
peper
▢
3
takjes
peterselie
zakje á 30 g,
Instructies
Scholfilets in lengte halveren.
In breedste deel van scholfilet sneetje maken en smalste deel (met vel aan binnenkant) erdoorheen halen zodat rolletje ontstaat.
Scholfilets in schaal leggen en besprenkelen met 1 eetlepel wijn.
Druiven afgieten, hierbij 1 eetlepel sap opvangen.
In magnetronschaaltje rest van wijn, druivensap en bouillonpoeder ca. 1 1/2 minuut op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
Crème fraîche erdoor roeren en ca. 1
minuut op vol vermogen laten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Scholfilets afdekken met magnetronfolie en in ca. 6 minuten op 3/4 deel van vermogen (525 Watt) laten garen.
Vis ca. 3 à 4 minuten laten nagaren.
Intussen druiven door saus roeren en op vol vermogen ca. 2 minuten meewarmen. Peterselie boven kopje fijnknippen.
Saus over twee borden verdelen.
Scholfilets erin leggen.
Peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pasta en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis