Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scholfilet met pesto
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron folie,
2 lage ovale magnetronschaaltjes
á doorsnede ca. 20 cm
Ingrediënten
▢
2
vleestomaten
▢
1
courgette
▢
zout
peper,
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
2
eetlepels
groene pesto
potje,
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
schaaltje
scholfilets
ca. 200 g, AH,
▢
4
takjes
peterselie
▢
1
eetlepel
geraspte Parmezaanse kaas
▢
½
eetlepel
olie
om in te vetten
Instructies
In pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
Schaaltjes invetten.
Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
Scholfilets in lengte halveren.
Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
Schol over twee borden verdelen.
Groentemengsel om vis rangschikken.
Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
Serveren met krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis