Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scholfilet met Truffelmousseline en Zuurkool
Een verfijnd gerecht van scholfilet, geserveerd met romige truffelmousseline en zuurkoude garnituur voor een luxe dinerervaring.
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Frituurpan
Garde
koksmes
Koekenpan
pureeknijper
Sauteerpan
snijmachine
Steelpan
Ingrediënten
Scholfilet:
▢
16
scholfilets
▢
Olijfolie
▢
Peper
▢
Zout
Mousseline:
▢
500
g
aardappelen
geschild en gesneden
▢
1
liter
visfond
▢
1
dl
room
▢
1
dl
witte wijn
▢
80
g
eidooier
▢
Truffelpasta naar smaak
Saus:
▢
Kookvocht van de aardappelen
▢
Crème fraîche
▢
Peper
▢
Zout
Garnituur:
▢
500
g
zuurkool
▢
Laurier
▢
Room
▢
Tijm
▢
Zoete aardappel
geschild en in dunne plakken gesneden
Instructies
Scholfilet:
Portioneer de scholfilets op 80 gram per stuk.
Besprenkel een ovenplaat met olijfolie en bestrooi met zeezout.
Leg de scholfilets erop en koel tot gebruik.
Mousseline:
Kook de gesneden aardappelen in koude visfond met witte wijn en een beetje zout, onder deksel, tot ze gaar zijn.
Giet de aardappelen af, bewaar wat van het kookvocht.
Pureer de aardappelen met een pureeknijper en maak de puree soepel met wat kookvocht.
Bewaar de puree tot gebruik.
Garnituur:
Spoel de zuurkool af onder koud water.
Stoof de zuurkool gaar in room met tijm en laurier, onder deksel.
Frituur de dunne plakken zoete aardappel in olie tot krokante chips.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Scholfilets:
Besprenkel de scholfilets met olijfolie en gaar zachtjes in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende 5 tot 8 minuten.
Verwarm de mousseline en klop de room en eidooier erdoor.
Breng op smaak met truffelpasta.
Verhit de zuurkool en laat goed uitlekken.
Saus:
Verhit het kookvocht van de aardappelen en roer er crème fraîche door.
Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking:
Plaats een lepel zuurkool op elk bord.
Leg de scholfilet erop en bedek met een lepel truffelmousseline.
Schep de saus rondom het gerecht.
Garneer met een zoete aardappelchip en verse kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een Chablis past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen