Doe de bloem, poedersuiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van de keukenmachine.
Meng kort tot de boter en bloem grove korrels vormen.
Schep de korrels over in een grote kom en voeg de karnemelk toe.
Kneed alles tot een samenhangend deeg.
Kneed niet te lang om de boter niet warm te laten worden.
Je kunt ook kneden met twee messen.
Bestuif het aanrecht met bloem en druk de deegbal uit tot een plak van circa 3 centimeter dikte.
Steek met een uitsteker de scones uit de deegplak.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de scones met melk en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
Voor de zelfgemaakte clotted cream:
klop de slagroom half stijf en spatel deze door de mascarpone.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de scones met clotted cream en jam
Wijnadvies:
Deze Schotse scones met clotted cream en jam gaan goed samen met een lichte thee zoals Earl Grey. Als je liever een alcoholische drank wilt, kies dan voor een fruitige witte wijn zoals een Riesling. De zoete en romige smaken van de scones worden mooi aangevuld door de verfrissende tonen van de thee of de fruitige aroma's van de witte wijn.