Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schotse Zalm met Kervel-Sabayon
Een delicaat gerecht van Schotse zalm geserveerd met een romige kervel-sabayon, perfect als verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kom
pan voor au bain-marie,
Garde
Ingrediënten
▢
750
gr
zalmfilet
in 4 stukken
▢
Zout en peper
▢
4
eidooiers
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
½
dl
Els La Vera Limburgs bitter
▢
4
eetlepels
fijngesneden kervel
▢
100
gr
gesmolten boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Wrijf de zalmfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
Bak de zalm gedurende 12 minuten in het midden van de oven, of tot de vis gaar is.
Klop ondertussen de eidooiers los met witte wijn en Els La Vera in een kom.
Plaats de kom boven een pan met heet water (au bain-marie) en klop het mengsel luchtig totdat het begint te binden.
Voeg de gesmolten boter en fijngesneden kervel toe en blijf kloppen tot de saus goed gemengd en gebonden is.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de zalm op borden en giet de kervel-sabayon ernaast of eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Dit gerecht past perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay met een frisse, kruidige toets.
Voedingswaarden
Calories:
540
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Schotland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Valentijnsdag
/
Verjaardag