Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels
Allerhande 2002
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
staafmixer
Oven
Ingrediënten
▢
250
gr
witbroodmix
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
4
gedroogde
tomaatjes
pot
▢
1
eetlepel
gedroogde oregano
▢
1
eetlepel
bloem
▢
4
sjalotjes
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
pot
groene olijven zonder pit
240 g
▢
3
kippenbouillontabletten
▢
15
g
basilicum
verse
▢
250
g
mascarpone
▢
50
gr
tapenade mediterrane
▢
1
dl
sherry
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden.
Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen.
Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden.
Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm.
Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken.
Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen.
Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken.
Op rooster laten afkoelen.
Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen.
Olijven afgieten.
Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water.
Basilicum in reepjes snijden.
In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren.
Soep pureren.
Sherry erdoor roeren.
Soep verwarmen, in soepterrine schenken.
Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten.
Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
India