Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scones van Astrid Veltman
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
bloem
▢
een flinke mespunt dubbelkoolzure soda
drogist of apotheek
▢
een flinke mespunt wijnsteenzuur
drogist of apotheek
▢
zout naar smaak
▢
35
gram
suiker
▢
100
gram
boter
▢
1
groot ei
▢
melk
▢
Noot: Als u geen wijnsteenzuur kunt krijgen
kunt u ook een scheutje
▢
rozemarijnazijn gebruiken.
Instructies
Zeef de bloem met de soda, het wijnsteenzuur en het zout in een kom.
Strooi de suiker erover en wrijf dan met de vingers de boter erin tot een kruimelig deeg ontstaat.
Voeg er het losgeklopte ei en zoveel melk bij dat u er een stevig deeg van kunt kneden.
Rol dit op een met bloem bestoven plank tot een lap van ± 1 cm dik uit en snijd hier rondjes uit.
Leg die op een met bloem bestoven bakblik en bestrijk ze met wat melk of losgeklopt ei.
Bak ze in een goed hete oven (225°C) in ruim 10 minuten bruin.
De scones worden warm geserveerd met wat boter erop.
Erg lekker is ook een lepel frambozenjam erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
Land van herkomst
Schotland