Deze seitan-wontons met wortel en ui zijn een hartig vegan alternatief dat perfect past in de Aziatische keuken. Zelfgemaakt of met kant-en-klare vellen!
Voeg al roerend het kokende water toe en meng tot een deeg.
Kneed het deeg 5-10 minuten.
Laat het deeg rusten onder een vochtige doek.
Verhit olie in een pan en bak de ui glazig.
Voeg de wortel toe en bak kort mee.
Voeg wat vocht van de seitan toe en stoof 5 minuten met de deksel op de pan.
Voeg de seitan toe en laat het vocht verdampen.
Verdeel het deeg in 10 balletjes.
Rol elk balletje uit tot een cirkel van 10 cm doorsnee.
Schep 1 à 2 eetlepels vulling op elk lapje.
Vouw dicht tot halve maantjes en druk de randen dicht met een vork.
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan.
Bak de flapjes aan beide kanten bruin.
Voeg 100 ml water met sojasaus toe en dek de pan af.
Laat 5 minuten stoven.
Keer de wontons en bak de andere kant ook kort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een frisse komkommersalade of een lichte sojadip.Wijnadvies: Een droge Riesling past perfect bij de hartige smaken van seitan en sojasaus.