Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Seizoensgroentesoep
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
staafmixer
Ingrediënten
▢
750
g
gemengde seizoensgroenten
bijv. wortels, prei, bloemkool, courgette
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
tuinkruidenbouillontabletten
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Geroosterd boerenbrood
optioneel, voor serveren
Instructies
Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in stukjes, blokjes of ringetjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de groenten al omscheppend ongeveer 5 minuten.
Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe aan de groenten en breng aan de kook.
Laat de soep met het deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met geroosterd boerenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze verfrissende groentesoep.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch