Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Selderijstamppot met Walnoten
Een hartige stamppot met knolselderij, bleekselderij en walnoten, op smaak gebracht met mosterd.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Stamper
Ingrediënten
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
1
theelepel
mosterd
▢
150
ml
melk
▢
50
gram
walnoten
▢
500
gram
knolselderij
▢
600
gram
aardappels
▢
Bleekselderijblad
Instructies
Schil de aardappelen.
Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
Kook de aardappelen, knolselderij en bleekselderij gaar in weinig water.
Breek de walnoten grof.
Verwarm de melk.
Maak van de aardappelen en groente een puree met hete melk en mosterd.
Snijd het selderijblad klein en meng door de stamppot.
Strooi de walnoten erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met nootmuskaat, oregano, salie en venkel.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch