3middelgroteaardappelengeschild en in blokjes van 2 cm gesneden
Instructies
Breng het water aan de kook in een grote soeppan, voeg de hele ossentong toe en breng het water opnieuw aan de kook.
Laat op laag vuur ongeveer 1 uur sudderen, of tot de ossentong bijna gaar is.
Giet het water af en laat de ossentong afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd met een scherp mes de huid van de ossentong.
Snijd de ossentong in gelijke dikke plakken en doe deze in een vleespan.
Voeg de runderbouillon, ketjap manis, sojasaus, witte peper, geraspte nootmuskaat, limoenblaadjes en de helft van de gebakken uitjes toe.
Breng aan de kook en zet dan het vuur lager.
Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de aardappelen toe.
Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
Garneer met de overgebleven gebakken uien.
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaken van dit gerecht lijken te intensiveren als het wordt bewaard en daarna weer wordt opgewarmd.
Als ossentong niet beschikbaar is, kan rundvlees (stoofvlees/riblappen/sucade) als alternatief worden gebruikt om dit gerecht te maken.