Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sesamkorst Kipfilet met Paksoi en Mienestjes
Porties:
1
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine koekenpan
Kleine pan
Wok
Zeef
Bord
Ingrediënten
▢
1
kleine
kipfilet
ca. 125 g
▢
1
ei
losgeklopt
▢
2
eetlepels
sesamzaad
▢
3
eetlepels
roerbakolie
▢
3
nestjes mihoen
pak à 500 g
▢
1
struikje
paksoi
in repen gesneden
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1
eetlepel
azijn
Instructies
Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
Haal de kipfilet door het losgeklopte ei en druk beide kanten vervolgens in het sesamzaad.
Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 10-12 minuten gaar op laag vuur.
Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking in ruim water gedurende 10 minuten.
Giet af en laat uitlekken in een zeef.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi gedurende 1 minuut.
Voeg de ketjap, azijn en 3 eetlepels water toe aan de paksoi en verwarm het geheel nog 3 minuten zachtjes.
Schep de gekookte mihoen op een bord en leg de paksoi er bovenop.
Serveer de kipfilet ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc, met zijn volle en kruidige karakter, past goed bij dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
680
kcal
|
koolhydraten:
74
g
|
Protein:
41
g
|
Vet:
26
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij