Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sesamstengel met makreeldip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
bladerdeeg
diepvries 10 plakjes, ontdooid
▢
1
eetlepel
bloem
▢
Versgemalen zeezout
▢
Peper
▢
4
eetlepels
sesamzaadjes
▢
200
g
gerookte makreel
▢
2
eetlepels
zure room
▢
3
eetlepels
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 º C.
Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht.
Rol de plakken wat verder uit met de deegroller.
Bestrooi ze met versgemalen zeezout.
Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt.
Leg de st Engeland op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie en de sesamzaadjes en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room er doorheen.
Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.
Serveer de sesamstengel met de makreeldip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes