Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shoarma-ragout in Pitabroodjes
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
wok of braadpan
Ingrediënten
▢
1
gele paprika
▢
125
g
taugé
▢
1
dunne
prei
▢
4
pita shoarmabroodjes
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
eetlepels
olie
▢
250
g
gekruid shoarmavlees
▢
125
ml
crème fraîche
Instructies
Voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 150°C (gasovenstand 2).
Groenten voorbereiden:
Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Was de taugé en laat deze uitlekken.
Was de prei, maak deze schoon en snijd hem in dunne reepjes.
Pitabroodjes bakken:
Bak de pitabroodjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 6 minuten, tot ze gaar zijn.
Groenten en vlees bakken:
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of braadpan.
Bak de paprika op hoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten, terwijl je regelmatig roert.
Voeg de prei, taugé, zout en peper toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee.
Schep daarna de groenten uit de pan op een bord.
Verhit de resterende olie in dezelfde pan.
Bak het shoarmavlees rondom bruin gedurende ongeveer 5 minuten terwijl je het regelmatig omschept.
Ragout maken:
Haal de pitabroodjes uit de oven.
Schep de crème fraîche door het vleesmengsel en verwarm nog ongeveer 2 minuten op laag vuur.
Serveren:
Snijd de pitabroodjes met een scherp mes tot de helft open.
Schep een deel van de groenten in de broodjes en verdeel de rest over twee borden.
Schep het vlees in de broodjes.
Serveer elk bordje met 2 gevulde pitabroodjes naast de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pitabroodjes met shoarma-ragout met een frisse salade en eventueel wat knoflooksaus voor een volledige maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
700
kcal
|
koolhydraten:
58
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Midden Oosten