Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shuan yangrou
vuurpot met schapenvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
lamsvlees
▢
500
g
Chinese kool
▢
500
g
grove spinazie
▢
500
g
tofu
▢
100
g
mihoen
▢
2
l
heldere vlees- of groentebouillon
Voor de dipsaus:
▢
Fijngesneden
bosui
▢
Fijngehakte gemberwortel
▢
Gesnipperde knoflook
▢
Sojasaus
▢
Rijstwijn
▢
Zoete bonenpasta
▢
Azijn
▢
Suiker
▢
Chilipasta
▢
Sesamolie
Instructies
Snijd het vlees in grote dunne plakken.
Verdeel de kool in gelijke stukken en maak de spinazie schoon.
Snijd de tofu in ± 20 plakjes.
Week de mihoen een paar minuten in kokend water en laat die uitlekken.
Verdeel alle ingrediënten op aparte borden of schalen en zet ze rond de fonduepan.
Terwijl u de helft van de bouillon aan de kook brengt, kan iedereen op tafel met de hierboven
vermelde ingrediënten zijn eigen dipsaus samenstellen.
Dompel een plakje vlees met behulp van eetstokjes ±½ minuut in de bouillon, laat het even
uitlekken en doop het in de zelfgemaakte dipsaus.
Wissel dat af met groenten, tofu en mihoen.
De bouillon moet wel blijven koken: vul eventueel aan met de rest van de bouillon.
Blijft er een bouillon over, maak daar dan een lekkere soep van, of drink de bouillon op zoals hij is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Traditioneel wordt dit gerecht in een grote koperen pan op een houtskoolvuur klaargemaakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Oosters