Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Siepelhachee
Siepelhachee is niet moeilijk te maken, in een paar uur tijd verandert een stuk vlees in een heerlijk mals en kruidig gerecht. Het woord "Siepel" betekend ui in het Drents en "Siepelveen" is een open natuur gebied in Drenthe.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
rundvlees
stoofvlees op kamertemperatuur
▢
1
flesje
donkerbier
kamertemperatuur
▢
5
uien
▢
50
gram
roomboter
▢
½
l
water
(warm)
▢
azijn
optie: in plaats van azijn: appelstroop
▢
kruidkoek
of ontbijtkoek
▢
3
kruidnagels
▢
3
laurierblaadjes
▢
1
runderbouillontablet
▢
peper
▢
zout
optie:
▢
mosterd
▢
appelstroop
in plaats van azijn
▢
350
gram
champignons
Instructies
Vlees snijden in hapklare stukken, bruin laten worden in de boter;
Voeg als eerste bier en daarna water toevoegen (het vlees moet net onder water staan);
De grof gesneden uien, kruidnagel, laurierblaadjes, bouillontablet, bier, peper, zout en een scheutje azijn er bij doen, breng het aan de kook;
Verkruimelde kruidkoek of ontbijtkoek toevoegen;
Het vlees 2 á 3 uur afgedekt zachtjes laten stoven;
Laatste half uur eventueel champignons en mosterd toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Drenthe
/
Nederland