Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten en knoflook zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de tomatenstukjes en suiker toe en bak nog 4 minuten.
Voeg wat versgemalen zwarte peper toe.
Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng 1 eetlepel oregano door de tomatensaus.
Voeg de rode wijn en warme groentebouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en strooi de rest van de oregano over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas, zoals Grana Padano. Voor een dikkere tomatensaus, laat de bouillon achterwege en gebruik slechts 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 minuten sudderen tot een dikke saus ontstaat. Serveer over dunne plakken gesneden entrecôte of biefstuk.
Wijnadvies:
Deze tomatensoep gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zoals een Côtes de Provence.