100gzoetstof naar keuzebijv. honing, ahornsiroop of stevia
Schil van 1 sinaasappelgeraspt
Sap van 1 sinaasappel
1dlongezoete appelsapof water voor een minder zoete optie
Instructies
Spoel de cranberries af en doe ze in een pan samen met de zoetstof, sinaasappelschil, sinaasappelsap en appelsap (of water).
Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur.
Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het 10-15 minuten sudderen tot de cranberries openbarsten en zacht worden.
Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Proef en voeg indien nodig meer zoetstof toe naar smaak.
Laat de compote afkoelen voordat je deze serveert.
De compote zal dikker worden na het afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de cranberrycompote koud of op kamertemperatuur als bijgerecht bij gevogelte, zoals kalkoen of kip. Ook heerlijk bij desserts zoals cheesecake of vanille-ijs.Wijnadvies:Een lichte dessertwijn zoals een Moscato of een halfzoete witte wijn past perfect bij de frisse zuren van deze cranberrycompote.