Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappelbroodjes met walnoten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
mixer met deeghaken.
plasticfolie
Ingrediënten
▢
2
sinaasappels
▢
Enkele
takjes tijm
▢
Enkele
takjes oregano
▢
500
g
mix voor witbrood
▢
100
g
walnoten
grof gehakt
▢
50
g
boter gesmolten
Instructies
Sinaasappel schoonboenen, 1 eetlepel sinaasappelschil eraf raspen en sinaasappels uitpersen.
Sap met water aanvullen tot 300 ml.
Tijm- en oregano blaadjes van takjes rissen.
Mix voor witbrood in de kom doen.
Walnoten, tijm en oregano blaadjes door broodmix roeren.
Aangelengd sinaasappelsap en boter toevoegen.
Met de Mixer mengsel in 5 minuten tot soepel deeg mengen.
Deeg met plasticfolie afdekken en op warme plaats ca. 30 min laten rijzen, tot het volume is
verdubbeld.
Oven voorverwarmen op 225 º C.
Deeg opnieuw kneden en er 16 bolletjes van vormen.
Bolletjes op de bakplaat leggen en nog 15 minuten laten rijzen. In midden van oven broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Fruit
/
Lunch
/
Noten