Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappelcake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
Oven
rooster
breinaald
Ingrediënten
▢
150
gr
boter of margarine
▢
150
gr
suiker
▢
1
sinaasappel
geraspte schil er van
▢
4
eieren
▢
2
el
Grand Marnier
of sinaasappellikeur
▢
150
gr
bloem
▢
150
gr
maïzena
▢
1
tl
bakpoeder
▢
4
el
sinaasappelsap
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter met suiker en de geraspte sinaasappelschil glad.
Voeg al roerend eieren en Grand Marnier toe.
Vermeng de bloem met maïzena en bakpoeder, doe het bij de boter en klop tot er een glad en luchtig beslag ontstaat.
Vet een cakevorm in en strooi er paneermeel in.
Giet het beslag erin en bak de cake 45-60 minuten.
Keer na het bakken de vorm om en laat de cake op een rooster uitdampen.
Prik op gelijkmatige afstand gaatjes in de cake (b.v. met een breinaald) en sprenkel het sinaasappelsap erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit