Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappeltaart van Auteur onbekend
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Taartvorm Ø 24 cm
ingevet
steunvulling
bv droge peulvruchten
Ingrediënten
▢
2
sinaasappels
schoongeboend
▢
200
g
bloem
gezeefd
▢
50
g
cacao
▢
200
g
boter
koude / in blokjes
▢
200
g
witte basterdsuiker
▢
6
eieren
▢
1
citroen
Instructies
Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn.
Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg.
Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 º C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Bekleed de taartvorm ermee.
Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop.
Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen.
Bak de taartbodem in 25 minuten lichtbruin.
Pers 1 sinaasappel en de citroen uit.
Snijd de geraspte sinaasappel in 6 plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
Smelt in een pan de rest van de boter.
Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citrussap met 100 g suiker en een mespunt zout
schuimig.
Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg.
Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschillen erover.
Bak de taart in 30 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Taart