Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sint-Anna mosselen uit Antwerpen
Aangezien ik van mosselen vaak misselijk wordt, mijn allerliefste schoondochter gevraagd om met mijn ega mosselen te eten. Zij vonden het heerlijk!
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
gedroogde kervel
▢
10
sprietjes bieslook
▢
15
gram
bladselderij
fijngehakte
▢
40
gram
bloem
▢
250
ml
witte wijn
droge
▢
2
takjes tijm
▢
4
takjes bladselderij
▢
1
ui
▢
60
gram
boter
▢
2
kilo
mosselen
Instructies
Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken
Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak nog niet vanzelf dichtgaan.
Smelt intussen een derde van het boter in een mosselpan of grote braadpan.
Snij de steeltjes van de bladselderij en houd deze apart van het selderijblad.
Hak de bieslook fijn.
Snij de ui in ringen.
Fruit de uienringen en de selderijsteeltjes op zacht vuur glazig.
Doe de takjes tijm erbij.
Schenk de helft van de wijn erbij.
Leg de mosselen in de pan en schenk de rest van de wijn erover.
Kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
Schud de pan af en toe.
Giet daarna het mosselvocht voorzichtig af boven een maatbeker en meet vervolgens 400 ml af
Smelt de rest van het boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Bak zachtjes en voeg dan al roerend scheut voor scheut het mosselvocht erbij.
Blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de kruiden en de selderijblaadjes door de saus en naar smaak wat zout en peper.
Schep de mosselen in warme diepe borden en schep de saus erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met friet en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België