Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sint-Hubertus Wildzwijnkoteletten met Peperjus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vleesmolen
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
8
wildzwijnskoteletten
▢
500
g
vet vlees van wild zwijn
▢
200
g
paneermeel
▢
3
dl
pepersaus
▢
Zout en peper naar smaak
▢
200
g
boter
▢
3
jeneverbessen
verpulverd
▢
500
g
appelmoes
ongezoet
▢
200
g
champignons
▢
100
g
varkensnet
Instructies
Maak een farce door het vlees twee keer door de vleesmolen te draaien met de fijnste plaat.
Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
Meng het gemalen vlees, gehakte champignons en verpulverde jeneverbessen goed.
Breng op smaak met peper en zout.
Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de koteletten aan één kant.
Leg ze op een bord en plaats er een gewicht op om ze te pletten.
Laat ze afkoelen.
Besmeer de bruine kant van de koteletten met de farce.
Draai elke kotelet in een stuk varkensnet en leg ze in een ovenvaste schaal.
Smelt 100 g boter en sprenkel deze over de koteletten.
Strooi het paneermeel erover.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 180ºC en laat de koteletten 20 minuten bakken.
Bedruip ze regelmatig met de boter.
Serveer de wildzwijnskoteletten met pepersaus en ongezoete appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Gelderland
/
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij