Haal het harde parelmoergedeelte van de coquilles en halveer het witte deel.
Verwarm 10 g boter in een pan en bak de prei en venkel 5 minuten.
Verdeel het prei-venkelmengsel over de lege schelpen en leg er een gehalveerde coquille op.
Voeg het oranje kuitgedeelte toe aan elke schelp.
Bestrooi met peper, zout en een beetje kerrie.
Schenk Noilly Prat en verdeel de resterende boter over de schelpen.
Rol de ontdooide bladerdeegplakjes dun uit en vouw ze over de gevulde schelpen.
Plak vast met eidooier.
Snijd uit het resterende deeg 6 decoratieve schelpvormen en plak ze met wat water op de bladerdeegdakjes.
Bewaar de schelpen afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk het bladerdeeg met eidooier.
Bak de schelpen 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak een bedje van grof zeezout op elk bord en plaats de hete Sint-Jacobsschelpen erop.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook de schelpen vullen met reepjes andere vis of garnalen.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals Chardonnay of een glas Noilly Prat zelf past perfect bij dit gerecht.