Verwijder het harde parelmoergedeelte van de Sint-Jakobsschelpen en halveer het witte deel van de schelpen.
Snijd de prei in dunne schijfjes en de venkelknol in dunne reepjes.
Verhit 10 gram van de boter in een pan en bak hierin de prei en venkel in ongeveer 5 minuten zacht.
Schep een bedje van het prei-venkelmengsel in elke schelp.
Leg de gehalveerde Sint-Jakobsschelpen met het oranje deel (kuit) bovenop het groentebedje.
Bestrooi de schelpen met zout, peper en een vleugje kerriepoeder.
Verdeel de Noilly Prat en de rest van de boter over de gevulde schelpen.
Rol de bladerdeegplakjes dun uit.
Dek elke schelp af met een plakje bladerdeeg en plak de randen goed vast.
Snijd uit het overgebleven deeg 6 schelpvormpjes en plak deze met water op de bladerdeegpakketjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de schelpen ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is.
Strooi een bedje van grof zeezout op elk bord en plaats de hete Sint-Jakobsschelpen hierop.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Varieer de vulling door de Sint-Jakobsschelpen met reepjes andere vis of garnalen te vullen.Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals een Sancerre of een droge Riesling, past perfect bij de delicate smaak van de Sint-Jakobsschelpen en het lichte bladerdeeg.