Laat de Sint-Jakobsschelpen gedurende 1 uur ontdooien in melk.
Giet ze af en bedek ze lichtjes met meel.
Schelpjes bereiden:
Smelt de boter in een grote pan en leg de Sint-Jakobsschelpen erin.
Laat ze enkele minuten op een laag vuur bakken.
Saus bereiden:
Voeg de cognac of madeira toe aan de pan en laat op hoog vuur inkoken tot de saus goed aan de schelpen kleeft.
Voeg de helft van de slagroom toe en meng goed.
Roer de truffels samen met het sap uit het blikje door de saus.
Laat enkele minuten zachtjes sudderen en roer regelmatig.
Afwerking:
Haal de pan van het vuur en voeg de resterende slagroom toe waarin de eidooiers al zijn verwerkt.
Zet de pan terug op laag vuur en laat de saus gedurende 2 minuten zachtjes bakken.
Kruiden en serveren:
Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
Proef en pas de kruiden indien nodig aan.
Strooi de gehakte peterselie over het gerecht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een knapperige salade of gestoomde groenten en vers stokbrood om de heerlijke saus mee op te nemen.Wijnadvies:Combineer met een droge champagne sec, een volle witte wijn zoals Graves, of een zoete Sauternes voor een klassieke pairing.