Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sis-kebab II
(Gegrild vlees aan een spies)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
in niet te kleine blokjes gesneden
lamsvlees
(zorg dat u vlees van een jong lam heeft)
▢
olijfolie
▢
1
citroen
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zout
▢
peper
▢
rode peper
lijkt op grove paprikapoeder, in elke Turkse winkel te koop
▢
Kekik
lijkt op de Italiaanse oregano; ook in iedere Turkse winkel te koop
Instructies
Meng 2 delen olijfolie op 1 deel citroensap door elkaar (de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid lamsvlees).
Snijd de ui in stukken en knijp de knoflookteentjes fijn.
Meng dit door het oliemengsel.
Doe er nu zout, peper en veel rode peper en een klein beetje kekik door.
Doe het lamsvlees erbij en laat het minstens 2 uur marineren (schep het af en toe om, langer marineren maakt het lekkerder).
Schuif de blokjes vlees op ijzeren pennen of lange saté-stokken.
Strooi er nu rijkelijk kekik over.
U kunt ze barbecuen of grillen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er Turks brood (ook even op de barbecue) en een salade van tomaat, komkommer, ui, peterselie met olijfolie en azijn bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Turkije