Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sis köfte II
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
gehakt
▢
2
ui
▢
3
eetlepels
verse majoraan
▢
2
eetlepels
peterselie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zout
zwarte peper uit de molen
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
olijfolie
▢
tomaat
750 gr
▢
1
Turks brood
▢
1
bakje
Griekse yoghurt
▢
2-3
eetlepels
munt
▢
1
citroen
Instructies
Kruid het gehakt met 1 fijngeraspte ui, 1 eetlepel majoraan, de peterselie,
1 teentje knoflook uit de pers, wat zout, een flinke draai peper, de komijn en
het paprikapoeder.
Kneed van het gehakt 8 'worstjes' rond wat dikkere houten grilleerpennen.
Leg deze 1/2 uur koel weg en rooster ze dan onder de grill rondom 15
minuten.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken en smoor ze met het tweede gehakte
uitje in wat olijfolie.
Knijp er een teentje knoflook boven uit.
Snijd het brood in dikke plakken, bestrijk deze met de gesmoorde tomaten en
leg ze op een schaal.
Haal de köfte van de pennen en leg ze op het brood.
Meng de yoghurt met het bakvet van de tomaten en lepel dit over het gehakt.
Bestrooi met munt en garneer met citroenpartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Vlees
Land van herkomst
Turkije