Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Slagroom scones uit Londen voor de Kerst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
zout
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
40
gram
boter
in stukjes
▢
1½
deciliter
melk
▢
1
ei
losgeklopt
▢
jam
▢
slagroom
stijfgeklopt
extra nodig:
▢
ronde uitsteekvorm doorsnede 6 cm
▢
bakplaat, ingevet.
Instructies
Boven kom bakmeel, zout en bakpoeder zeven.
Boter toevoegen en met vingertoppen tot broodkruimachtige massa verkruimelen.
Zoveel melk erdoor roeren tot een licht en soepel deeg ontstaat.
Oven voorverwarmen op 220°C.
Deeg uitrollen tot een lap van 2 cm dik.
Met uitsteekvorm 8 rondjes uitsteken.
Scones op bakplaat leggen en in midden van oven scones in10 minuten gaar en goudbruin bakken.
Op rooster iets laten afkoelen.
Scones warm serveren, gevuld met jam en slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Engeland
Feestdagen etc
Kerst