Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Slaloempia's met garnaal gehaktvulling
Allerhande 2002
Porties:
20
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
keukenpapier
Koekenpan
Ingrediënten
▢
200
g
half-om-halfgehakt
▢
50
g
mihoen
▢
1
rode peper
▢
2
bosuitjes
▢
4
gr
zakje koriander
verse
▢
125
g
roze garnalen
▢
zout
▢
peper
▢
2
kroppen sla
▢
1
dl
red chilisaus
flesje
Instructies
In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt al omscheppend rul bakken.
Gehakt met schuimspaan op bord scheppen en laten afkoelen.
Intussen in pan 4 dl water aan de kook brengen.
Van vuur af mihoen toevoegen en 4 minuten laten wellen.
In zeef laten uitlekken.
Rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden.
Bosuitjes schoonmaken en fijnsnipperen.
Koriander in reepjes snijden.
In kom gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Sla wassen, 20 mooie grote slabladeren van kroppen nemen en met scherp mes witte harde nerf uit slabladeren verwijderen.
Bladeren 1 seconde even in kokend water onderdompelen, direct daarna in koud water dompelen en bladeren droogdeppen met keukenpapier.
Op midden van elk slablad 1 eetlepel garnaalvulling scheppen, zijkanten van slablad om vulling vouwen en slablad oprollen tot loempia.
Vaststeken met cocktailprikkers.
Slaloempia's op schaal leggen en serveren met chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Vis
/
Vlees