Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Slanke zalm
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
100
gram
verse zalm
zonder vel en graat
▢
2
eetlepel(s)
gehakte ui
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte sjalotjes
met het groene gedeelte of bieslook
▢
½
theelepel
gemberpoeder of geraspte gemberwortel
▢
zout en peper
▢
¼
theelepel
Tabasco
▢
0.5
dl
citroensap
▢
100
gram
kerstomaten
in twee gesneden
▢
4
plakjes
citroen
Instructies
Smeer de bodem van een zware ovenschaal in met olie en leg hierin de zalm, met daarover ui en sjalotjes.
Voeg peper en zout toe en vervolgens Tabasco en citroensap.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet haar 25 minuten in een oven van 175°C.
Voeg, als al het water verdampt is, een beetje warm water toe.
Neem het folie van de schaal, voeg tomaten toe en laat alles nog 5 minuten stoven.
Garneer het gerecht met plakjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm