Een verrassende stamppot met romige bloemkoolpuree en frisse ijsbergsla, geserveerd met malse kip in een krokant sesamjasje en een smaakvolle sjalottenjus.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 10 minuten tot alles gaar is.
Giet af en stamp de aardappelen en bloemkool samen met de warme melk tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit intussen de boter in een koekenpan.
Bestrijk de kipfilets met mosterd en bestrooi met sesamzaadjes of amandelen.
Bak de kip op hoog vuur rondom bruin en laat op laag vuur in 20 minuten gaar worden, keer regelmatig.
Neem de kip uit de pan en houd warm.
Bak de sjalotjes in het bakvet 1 minuut.
Voeg 250 ml water en het zakje jus toe en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de ijsbergsla door de bloemkoolpuree en verwarm kort door tot alles goed warm is.
Serveer de stamppot met de sesamkip en sjalottenjus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zonder vlees: Schep in plaats van de kipfilet 100 gr in blokjes gesneden Leidse 20+ kaas, 1 in stukjes gesneden appel en 1 eetlepel mosterd door de stamppot. Bestrooi met 8 gehakte walnoten en maak geen jus.Serveertip:Lekker met een frisse wortelsalade of een scheutje citroensap over de kip voor extra frisheid.Wijnadvies:Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier past goed bij de frisse en romige smaken van dit gerecht.