Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Slavonische lentesalade
Een frisse Slavonische salade met rode sla, lente-uitjes en een kruidige eiersaus.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
Ingrediënten
▢
Droog witbroodkruim
▢
Ei
voor eiersaus
▢
Groene kruiden
fijngehakt
▢
Olie of boter
▢
Rode sla
▢
Lente-uitjes
Instructies
Pluk de blaadjes van de rode sla, verwijder de nerven, was en droog ze.
Maak de sla aan met een eiersaus met groene kruiden.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Fruit de lente-uitjes en broodkruim in olie of boter.
Verdeel het mengsel over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik ook kropsla, of half rode sla en half kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Graševina.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Kroatië