Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sliptong met komkommersaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
sliptongen
alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet
▢
1
komkommer
▢
3
bosuitjes
▢
½
citroen
Sap er van
▢
Zout
▢
peper
versgemalen
▢
4
eetlepels
bloem
▢
4
eetlepels
vloeibare margarine
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1½
eetlepel
dille
fijngehakt
Instructies
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8
minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar.
Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door.
Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis