Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sliptong uit Oostende van Onbekende Auteur
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Alufolie
ingevette ovenschaal
Oven
Steelpan
Ingrediënten
▢
8
sliptongetjes
▢
150
ml
visfond
▢
100
ml
droge witte wijn
▢
½
tl
tijm
▢
2
laurierblaadjes
▢
100
ml
koksroom
▢
75
gram
gekookte mosselen
▢
100
gram
Hollandsche garnalen
▢
25
gram
koude boter
▢
2
takjes peterselie
fijn geknipt
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 graden
Sliptongetjes naast elkaar in de ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien.
Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen.
Schaal met alufolie afdekken en vis in 15 min ovengaar laten worden.
Vis kookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen.
Vis onder folie warmhouden.
Kookvocht met koksroom op hoog vuur 1 min inkoken.
Mosselen, garnalen, boter en peterselie door de saus roeren.
Zouten peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
België