Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Sloffen (Grote Arnhemse Meisjes)
Grote, ovale koeken van bladerdeeg met een knapperige suikerlaag, een grotere variant van de bekende Arnhemse meisjes.
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
deegroller
Mengkom
Kartonnen mal (15 x 6 cm)
Goed sluitende trommel
Ingrediënten
▢
200
g
bloem
▢
175
g
roomboter
▢
Snufje
zout
▢
1
dl
water
▢
Kristalsuiker
Instructies
Maak een bladerdeeg van de bloem, boter, zout en water.
Laat het deeg geruime tijd opstijven in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van ca.
½ cm dikte.
Snijd met behulp van de kartonnen mal ovale koeken van 15 x 6 cm.
Bestrijk de bovenzijde van de koeken met koud water.
Leg de koeken omgekeerd op een 'bedje' van kristalsuiker.
Rol voorzichtig met de deegroller over de koeken, zodat de suiker eraan blijft kleven.
Leg de koeken op een natgemaakte bakplaat.
Laat het deeg nogmaals afkoelen en opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de koeken midden in de oven in 20-25 minuten gaar en bruin.
Neem de koeken direct van de bakplaat af.
Laat de sloffen goed afkoelen.
Bewaar de sloffen in een goed sluitende trommel om te voorkomen dat ze taai worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker bij de koffie of thee.
Wijnadvies:
Geen wijn, maar een kopje koffie of thee.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Gelderland
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch