Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de saucijzen rondom bruin.
Voeg de champignons, cherrytomaatjes, rozemarijn en fijngehakte knoflook toe.
Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel 5 minuten mee.
Blus af met het dubbelbier en laat het geheel op middelhoog vuur inkoken tot een dikke saus ontstaat.
Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Roer vlak voor het serveren de room door de saus en laat nog 2 minuten mee verwarmen.
Serveer de bierworstjes met de saus en geniet ervan als borrelhapje of met aardappelpuree als hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de worstjes, maar een Belgisch dubbelbier blijft de perfecte combinatie.