Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snelklaar-pizza met champignons
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
1
blikje
croissantdeeg
270 gr, koelvitrine
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
uitgeperst teentje knoflook
▢
2
dl
Italiaanse tomatensaus met kruiden
pot of fles
▢
100
gram
achterham
▢
250
gram
champignons in plakjes
▢
1
courgette in plakjes
▢
150
gram
pizzakaas
▢
1/2-1
eetlepel
gedroogde oregano
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol het croissantdeeg uit en snijd er op de bakplaat een passende cirkel uit;
vouw de buitenrand iets omhoog.
Roer de knoflook door 1/2 eetlepel olie en bestijk er de pizzabodem dun mee.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en leg de ham erop.
Verhit 1 eetlepel olie en bak de champignons al omscheppend ± 4 minuten.
Voeg de courgette toe en bak die 2 minuten mee.
Schep dit mengsel op de ham en bestrooi het met kaas en oregano.
Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
Lekker met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië