Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snelle Chili con Carne met Bruine Bonen
Een snelle en makkelijke chili con carne met gehakt en bruine bonen. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Porties:
2
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
10
gram
boter
▢
1
kleine
ui
▢
1
stukje
paprika
▢
75
gram
gehakt
▢
Peper
▢
Zout
▢
Maggi
▢
Paprikapoeder
▢
½
eetlepel
ketjap manis
▢
½
deciliter
water
▢
½
eetlepel
tomatenpuree
▢
⅓
blik
bruine bonen
Instructies
Snijd de ui en paprika fijn en fruit ze 5 minuten in boter.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg ketjap, tomatenpuree, water en kruiden toe.
Laat een paar minuten stoven met het deksel op de pan.
Voeg de bruine bonen toe en warm 5 minuten door.
Schep de chili con carne in een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met rijst, tortilla's of nacho's.
Garneer eventueel met zure room, geraspte kaas en koriander.
Wijnadvies:
Rode wijn (bijvoorbeeld Merlot of Cabernet Sauvignon): Een stevige rode wijn past goed bij de pittige chili con carne.
Bier: Een Mexicaans bier (bijvoorbeeld Corona) is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Fusion
/
Mexico
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch