Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter toe te voegen.
Bak de plakken ontbijtspek knapperig.
Haal de bacon uit de pan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Bewaar het bakvet in de pan.
Bestrooi de varkensfiletlapjes aan beide kanten met zout en peper.
Verhit de olijfolie (of boter) in dezelfde koekenpan met het achtergebleven baconvet op middelhoog vuur.
Bak de filetlapjes in ongeveer 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot ze gaar zijn en een mooi bruin korstje hebben.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze heel kort (ongeveer 30 seconden) tot hij begint te geuren, zonder te verbranden.
Leg de plakken tomaat in de pan en bak ze ongeveer 1-2 minuten per kant, tot ze iets zachter worden.
Bestrooi de tomaten met de fijngehakte verse kruiden, zout en peper.
Leg de gebakken filetlapjes terug in de pan bij de tomaten en warm alles nog even kort door.
Serveer de filetlapjes direct, gegarneerd met de gebakken plakken bacon en de gestoofde tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een groene salade of roergebakken groenten voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een lichte Merlot past goed bij de smaken van het varkensvlees, de tomaat en de bacon. Een stevige rosé is ook een goede optie.