Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Snelle Pangsit met Varkensgehakt, Garnalen en Gembersaus
Dit recept voor gebakken pangsit is een heerlijk hapje met varkensvlees en garnalen, perfect voor bij de borrel. De snelle hapjes worden geserveerd met een zoete en hete gembersaus.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
kostprijs per persoon
€ 4,00 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
of pan met dikke bodem
kom
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
500
g
varkensgehakt
▢
200
g
garnalen
uit blik
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
2
theelepel
paprikapoeder
▢
pangsitvellen
▢
peper
▢
zout
▢
Voor de gembersaus:
▢
2
eetlepels
gember uit een potje
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
kopje
water
▢
een scheutje
azijn
▢
sambal oelek
naar smaak
▢
wat
aardappelmeel om te binden
Instructies
Kneed het varkensgehakt met de garnalen, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout goed door elkaar.
Draai kleine balletjes van het mengsel.
Vouw de balletjes in de pangsitvellen.
Plak de randen van de velletjes met een beetje water aan elkaar vast.
Verhit de olie in een pan en bak de pangsit goudbruin.
Voor de gembersaus: breng de gember, suiker, sambal en het water aan de kook in een pan.
Leng de saus aan met wat aardappelmeel om hem te binden.
Voeg, als de saus is afgekoeld, een scheutje azijn toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Deze
pangsit
zijn een heerlijk voorgerecht of hapje bij de borrel. Serveer ze warm met de
gembersaus recept
in een apart schaaltje.
Wijnadvies
Bij deze hartige en zoetpittige hapjes past een lichte, fruitige witte wijn. Denk aan een Pinot Gris of een Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/ Frituren /
Varkensvlees
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
China
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden