2preienin ringen (1/2 prei apart houden voor garnering)
3wortelenin dunne plakjes
400gramspliterwten
1kleinpotje erwten
1vegetarische rookworst
Vegetarische kipstukjes
Instructies
Snijd de prei in ringen en houd 1/2 prei apart voor de garnering.
Kook deze 1/2 prei kort en zet opzij.
Breng 1 liter water aan de kook in een grote soeppan en voeg de groentebouillonblokjes toe.
Voeg de gesneden prei (behalve de 1/2 voor garnering), knolselderij, wortelenstamp met ui, en spliterwten toe aan de bouillon.
Laat de soep op laag vuur sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 30 minuten.
Gebruik een keukenmachine of staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
Voeg de vegetarische rookworst, vegetarische kipstukjes, en de groenten voor de garnering (erwten, wortelschijfjes en de gekookte 1/2 prei) toe aan de soep.
Laat de soep nog even doorwarmen op laag vuur.
Serveer de soep warm, eventueel met roggebrood of gebakken broodblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Pinot Blanc of een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij deze erwtensoep.