Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Snelle Voorjaarssoep met Ei en Citroen
Een lichte en verfrissende soep, perfect voor de lente, met dunne sliertjes ei in een heldere kippenbouillon en een vleugje citroen en knoflook.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Garde of vork
soepkommen
Ingrediënten
▢
liter
kippenbouillon
▢
1
ei
▢
knoflook
▢
ve-tsin
Monosodiumglutamaat
▢
citroensap
enkele druppels
▢
slabladeren
of andere groenten zoals sterrekers, waterkers of jonge raapstelen
Instructies
Verwarm de 1 liter kippenbouillon in een pan tot deze kookt.
Kluts het ei in een kommetje.
Zodra de bouillon kookt, roer je het ei er met een garde of vork doorheen zodat er dunne sliertjes ontstaan.
Breng de bouillon op smaak met knoflook, ve-tsin en een paar druppels citroensap.
Leg wat slabladeren (of een van de alternatieven) in soepkommen of -borden.
Schenk de hete soep direct aan tafel over de groenten in de kommen en serveer meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep direct nadat deze over de slabladeren is geschonken om de groenten knapperig te houden.
Voedingswaarden
Calories:
60
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij