Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snelle Wokschotel
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Koekenpan
Ingredients
▢
200
gram
sugar snaps
▢
200
gram
noedels
▢
2
rode paprika’s
▢
1
courgette
▢
zonnebloemolie
▢
1
avocado
▢
1
bosje
bosui
▢
125
gram
taugé
▢
100
ml
sweet chilisaus
▢
150
ml
tomatenketchup
▢
24
gamba’s
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
el
gebakken uitjes
▢
2
el
cashewnootjes
Instructions
Wokschotel
Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog.
Kook in hetzelfde water de noedels circa 2 minuten tot ze zacht zijn.
Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet gaan plakken.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de courgette in plakjes en in schuine reepjes.
Maak de avocado schoon en snijd in blokjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps circa 2 minuten.
Voeg de taugé, noedels, bosui en de avocado toe en bak kort mee.
Blus af met de sweet chilisaus en de tomatenketchup.
Knoflookgamba’s
Maak de gamba’s schoon, verwijder het pantser en darmkanaal van de staart.
Pel en hak de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Fruit de knoflook circa 3 minuten.
Bak de gamba’s om en om in circa 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.
Serveren
Serveer de garnalen op de wokschotel en bestrooi met de gebakken uitjes en de cashewnootjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Noedels
/
Roerbakken / Wokken
/
Vis
/
Zeevruchten