Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snelle Zoete Aardappelchili met Peterselieroom
Een snelle en voedzame zoete aardappelchili, ideaal voor drukke dagen. Serveer met een frisse peterselieroom en knapperig stokbrood.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Spatel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
verpakking
Aviko Easy Veggie Zoete aardappel
450 g
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
2
blikken
gepelde tomaten
elk 400 g
▢
250
g
kidneybonen uit blik
uitgelekt
▢
2
takjes
peterselie
fijngehakt
▢
125
g
zure room
▢
1
stokbrood
Instructies
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
Voeg de geperste knoflook toe en fruit gedurende 1 minuut.
Voeg de Aviko Easy Veggie Zoete aardappel toe, bestrooi met gemalen komijn, en bak nog 5 minuten terwijl je regelmatig omschept.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk.
Draai het vuur laag zodra het vocht begint te koken en laat de chili afgedekt 10 minuten stoven.
Voeg na 5 minuten de uitgelekte kidneybonen toe en roer goed door.
Hak intussen de peterselie fijn en meng deze door de zure room.
Breng de chili op smaak met zout en peper.
Serveer de chili met een lepel peterselieroom en een stuk stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een glas verfrissende limonade.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch