Zeef de bloem met het wijnsteenzuur, zuiveringszout en de helft van de kaneel in een kom en voeg het zout toe.
Klop de boter met 2 eetlepels suiker romig in een andere kom.
Roer het ei door het botermengsel.
Meng de droge ingrediënten door het botermengsel totdat een glad deeg ontstaat.
Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
Meng de achtergehouden suiker met de kaneel.
Vorm balletjes van het deeg en rol ze door de kaneelsuiker.
Leg de balletjes met 5 cm tussenruimte op een bakplaat.
Druk de balletjes met een vork iets platter.
Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven.
Laat de koekjes 5 minuten afkoelen.
Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de snickerdoodles met een glas koude melk voor een heerlijk snackmoment.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past perfect bij de kaneelsmaak van deze koekjes.