Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snijbietsoep met pittige kaasblokjes
Een heerlijke, romige snijbietsoep met een pittige touch van rode peper en een hartige bite door de blokjes belegen kaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
maatbeker
messen
snijplank
soeppan
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
el
gehakte koriander
vers of diepvries
▢
2
el
olijfolie
▢
1
rode Spaanse peper
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
6
dl
groentebouillon
▢
100
gr
belegen kaas
eventueel 30+
▢
300
gr
gesneden snijbietblad of spinazie
panklaar
▢
Citroensap
▢
Zout en versgemalen peper
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak deze fijn.
Snijd de snijbiet in kleinere stukken.
Verhit de olijfolie in een soeppan.
Fruit de ui, knoflook en rode peper kort aan.
Voeg de snijbiet toe en bak deze kort mee.
Doe de koriander, bouillon en een scheutje citroensap erbij.
Breng de soep aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Schep de kaasblokjes vlak voor het serveren door de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk brood en een frisse salade.
Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
/
Zuivel
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch