Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snijbietwok met oosterse smaakmakers
Een snel en smaakvol bijgerecht met snijbiet, knoflook en gember, gebakken in aromatische olie en op smaak gebracht met oosterse sauzen.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
houten lepel
koksmes
snijplank
Wok
Ingrediënten
▢
arachideolie met sesamolie
▢
chili
▢
gember
▢
knoflook
▢
lenteuitjes
▢
rijstwijn
▢
snijbietbladen
▢
sojasaus
▢
suiker
▢
zout
Instructies
Hak de knoflook, gember en lenteui fijn.
Verhit de olie in de wok.
Fruit de knoflook, gember en lenteui kort in de hete olie.
Voeg de snijbietbladen toe en wok dit snel gaar.
Breng op smaak met zout en suiker.
Blus af met sojasaus en een scheut rijstwijn.
Roer nog even goed door en warm kort door.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met jasmijnrijst of als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Riesling of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories:
95
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
/
Snack
Land van herkomst
China
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch