Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snijbonenstamppot met Garam Masala en Vegetarische Gehaktballetjes
Een verrassende twist op de klassieke stamppot, met snijbonen en de rijke smaak van garam masala.
Porties:
3
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Materialen
Grote kookpan
Koekenpan
pureestamper
snijplank
koksmes
Ingrediënten
▢
12
vegetarische gehaktballetjes
▢
1
el
garam masala
▢
1
grote
ui
fijn gesneden
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
250
gram
kastanjechampignons
in plakjes
▢
400
gram
snijbonen
in stukjes gesneden
▢
600
gram
aardappelen
in blokjes gesneden
▢
1
tl
olijfolie
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn, en maak er vervolgens een smeuïge puree van.
Houd deze warm.
Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de ui, knoflook, champignons en snijbonen ongeveer 40 minuten tot ze zacht en gaar zijn.
Voeg de garam masala toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenten en kruiden door de aardappelpuree en roer alles goed door elkaar.
Verhit in een aparte pan een theelepel olijfolie en bak de vegetarische gehaktballetjes goudbruin.
Serveer de stamppot op borden en leg de gebakken gehaktballetjes ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Fusion
/
India
/
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch